William Albinsson

William Albinsson

William kommer från Bålsta, strax utanför Stockholm. Passionen är freestyle, inom stilarna Popping, Hiphop, Locking och House. Han dansar även lite Dancehall samt grunder i Breakdance så som footwork och freezes. Han har förutom freestyle även goda kunskaper i koreografi.

William har i flera år tävlat i dans, dels genom battles där han mött alla åldrar och har haft fina framgångar. Han har också tävlat inom Swedish Dance League och internationellt med svenska landslaget på EM och VM.

William har ett EM Silver, ett VM Brons, ett EM Brons samt två SM Guld i Popping.

Han har även deltagit i Talang, år 2020, där han i en duo med sin vän fick 4 ja från juryn. William har deltagit i många avslutnings dansshower och trivs på scen.

Han har dansat hela livet men började på dansskola år 2016/2017. Vid 2019 började han på Laisings Dansinstitut och därigenom kom han i kontakt med tävlingsdansen och tävlar än i dag för dem. Tävling har varit en fantastisk morot för träning och gemenskap. William tränar för många duktiga danslärare runt om i Stockholm med omnejd samt går på internationella workshops så fort tillfälle ges.

William är väldigt musikalisk och gör gärna egna låtar och beats. Framåt är planen att tävla mer i Europa och ta fler internationella utbildningar för att ytterligare höja nivån och i slutändan bli en internationellt erkänd dansare.

Våra andra talanger

Balett
Moa Karlsson Wallin

Moa Karlsson Wallin från Värmland och som nu har tagit sig till Stockholm! En mångsidig dansare som efter studenten valde att utbilda sig till dansare.

Läs mer »
Afrofusion
Billie

Billie Lindkvist är en dansare med stor erfarenhet inom dans, show och stora evenemang trots sin unga ålder. Hon älskar att dansa och ger allt

Läs mer »
Rulla till toppen
Scroll to Top