William Albinsson

William Albinsson

William kommer från Bålsta, strax utanför Stockholm. Passionen är freestyle, inom stilarna Popping, Hiphop, House och Locking. Han dansar även lite Dancehall samt grunder i Breakdance så som footwork och freezes. Han har förutom freestyle även goda kunskaper i koreografi.

William har i flera år tävlat i dans, dels genom battles där han mött alla åldrar och har haft fina framgångar. Han har också tävlat inom Swedish Dance League och internationellt med svenska landslaget på EM och VM.

William har ett EM Silver, ett VM Brons, ett EM Brons samt två SM Guld i Popping.

Han har även deltagit i Talang, år 2020, där han i en duo med sin vän fick 4 ja från juryn. William har deltagit i många avslutnings dansshower och trivs på scen.

Han har dansat hela livet men började på dansskola år 2016/2017. Vid 2019 började han på Laisings Dansinstitut och därigenom kom han i kontakt med tävlingsdansen och tävlar än i dag för dem. Tävling har varit en fantastisk morot för träning och gemenskap. William tränar för många duktiga danslärare runt om i Stockholm med omnejd samt går på internationella workshops så fort tillfälle ges.

William är väldigt musikalisk och gör gärna egna låtar och beats. Framåt är planen att tävla mer i Europa och ta fler internationella utbildningar för att ytterligare höja nivån och i slutändan bli en internationellt erkänd dansare.

Våra andra talanger

Afrofusion
Carolina Salahova

Carolina Salahova 24 år dansare och koreograf som har sina grunder i hiphop och house. Hon är utbildad via den estetiska linjen Per Brahe där

Läs mer »
Dancehall
LINDA ENOUGH

Linda är en professionell dancehalldansare, hon har utbildat sig vid Åsa Folkhögskolas street utbildning samt sex månaders program på Broadway Dance Center i New York.

Läs mer »
Heels
FELICIA EKSTRAND

Felicia är en mångsidig dansare som är skolad i stilar som heels, hiphop, jazz, modern och balett. Hon är därmed en av Sveriges bredaste dansare

Läs mer »
Afrofusion
MAELE

Maele – även kallad CHEZA – har dansat länge och gjort nästan allt man kan göra inom dansvärlden. Maele har koreograferat och dansat på Melodifestivalen

Läs mer »
Rulla till toppen
Scroll to Top