Amanda Stööp

Amanda Stööp

Amanda har dansat så länge hon kan minnas och drömmen att jobba
som dansare kom i tidig ålder.
Det som framförallt har präglat Amandas resa är tävlingsdansen där hon tävlat i disco och hip hop där hon som 11-åring blev uttagen i landslaget och under åren som gått har hon dansat hem flertalet SM-medaljer varav 3 guld och ett NM-guld.
Efter studenten gick hon två dansutbildningar, först Åsa Folkhögskolas 1-åriga kurs Five-styles där hon tränade och fördjupade sig i stilarna hip hop, house, locking, popping och breaking, och därefter utbildade hon sig på Scandinavian Dance Education i Stockholm där den kommersiella branschen stod mer i fokus.
Utöver detta åker hon runt i Sverige och världen på olika workshops för att bli den bästa dansaren hon kan bli och tack vare den mångsidiga träningen hon har haft under åren gör det henne till en dansare med ett brett och mångsidigt vokabulär.
Amanda undervisar och gör scenjobb, bland annat dansade hon 2021 bakom Tusse under galan ”Together for a better day ” på Avicii Arena och samma år dansade hon även på ett företagsevenemang där Thomas Benstem var i spetsen.
2019 medverkade hon i Wagners Opera ”Rhenguldet – Siljansringen” som både dansare och statist som spelades i Vattnäs konsertlada.

Våra andra talanger

Contemporary
Ray Farias

Ray är en professionell dansare som utbildades i jazz, samtida, street och balett under sina år på JC Dance Company 2004-2015 i Brasilien. Heels är definitivt

Läs mer »
Asha
Kommersiell Hip Hop
Ashaa Zaki Southerland

Ashaa har vuxit upp med kärlek till dans, danskulturen och musik sedan ung ålder. Hon har även studerat musik, ensamble, musikteori samt utbildat sig i

Läs mer »
Kommersiell Hip Hop
Emina Iman

Emina Iman fann sin passion för dans i tidig ålder och hade alltid koll på de senaste musikvideorna på MTV. Hon började dansa streetdance, men

Läs mer »
Scroll to Top