Amanda Stööp

Amanda Stööp

Amanda har dansat så länge hon kan minnas och drömmen att jobba
som dansare kom i tidig ålder.
Det som framförallt har präglat Amandas resa är tävlingsdansen där hon tävlat i disco och hip hop där hon som 11-åring blev uttagen i landslaget och under åren som gått har hon dansat hem flertalet SM-medaljer varav 3 guld och ett NM-guld.
Efter studenten gick hon två dansutbildningar, först Åsa Folkhögskolas 1-åriga kurs Five-styles där hon tränade och fördjupade sig i stilarna hip hop, house, locking, popping och breaking, och därefter utbildade hon sig på Scandinavian Dance Education i Stockholm där den kommersiella branschen stod mer i fokus.
Utöver detta åker hon runt i Sverige och världen på olika workshops för att bli den bästa dansaren hon kan bli och tack vare den mångsidiga träningen hon har haft under åren gör det henne till en dansare med ett brett och mångsidigt vokabulär.
Amanda undervisar och gör scenjobb, bland annat dansade hon 2021 bakom Tusse under galan ”Together for a better day ” på Avicii Arena och samma år dansade hon även på ett företagsevenemang där Thomas Benstem var i spetsen.
2019 medverkade hon i Wagners Opera ”Rhenguldet – Siljansringen” som både dansare och statist som spelades i Vattnäs konsertlada.

Våra andra talanger

Contemporary
Tilda Bredal

Tilda är en dansare som på kort tid gjort sig sedd på den kommersiella dansscenen. De senaste tre åren har hon vart aktiv bakom artister

Läs mer »
Contemporary
Lia Andersson

Lia Andersson (hen/hon) är en mångfasetterad dansare som älskar konstens alla uttryck men fokuserar mest på jazz, hiphop och kommersiell hiphop. Hon är även väldigt

Läs mer »
Contemporary
Charlie

Charlie Lindkvist är en dansare som trots sina unga år har en stor passion och mycket erfarenhet inom dans och show. Hon brinner för dancehall

Läs mer »
Rulla till toppen
Scroll to Top